Felix Felicis
Přísady : vejce popelce, křen, kořen ladoňky, chapadélka z hrbouna, výtažek z tymiánu, skořápka vejce okamie, routa vonná
Příprava
Začneme napuštěním vody do kotlíku a následným přidáním vejce popelce a nadrobno nakrájeného křenu, pročež pomalu směs zahříváme.
Z kořenu, resp. cibulky, ladoňky získáme veškerou jeho šťávu,
kterou vlijeme do kotlíku a začneme rychlejším tempem míchat.
Chapadélka z hrbouna nasekáme, přidáme k nehotovému lektvaru a zvýšíme plamen pod kotlíkem.
Pak do kotlíku kápneme přesně jednu jedinou kapku výtažku z tymiánu a chvíli pomalu mícháme.
Za stále pomalého míchání přidáme ke směsi rozdrcenou skořápku vajíčka okamie
a poté opět zlehka zvýšíme teplotu.
Následně do kotlíku vhodíme špetku sušené a nadrcené routy vonné,
rychle zamícháme a naposledy zvětšíme plamen pod kotlíkem.
K dokončení lektvaru je potřeba nad kotlíkem opsat hůlkou tvar osmičky a nahlas říct "Felixempra!"
Příprava trvá šest měsíců celkem a správně připravený lektvar by měl připomínat roztavené zlato a čas od času by z kotlíku měly nadskakovat malinké krůpěje. Pozor! Pokud je lektvar špatně připravený, je prudce jedovatý!
Efekt
